Αιγαίου & Τήνου, Παραλία Άκρατας, Ακράτα, 25006, Ελλάδα

Single Blog Title

This is a single blog caption
5 Dec

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: Οκτώβριος, 2019.

Το Akrata Beach Hotel (εφεξής: «Ξενοδοχείο» ή «εμείς») σέβεται το απόρρητο των επισκεπτών στην ιστοσελίδα του. Διασφαλίζουμε ότι οι πληροφορίες που διαθέτετε θα αντιμετωπίζονται ως εμπιστευτικές.

Αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει για προϊόντα, υπηρεσίες και δικτυακούς τόπους στο http://akratabeach.gr (“Ιστοσελίδα”) (συνολικά “Υπηρεσίες”) του Akrata Beach Hotel και εξηγεί ποιοι είμαστε, πώς συλλέγουμε, μοιράζουμε και χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες για εσάς, και πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το Akrata Beach Hotel δεν είναι υπεύθυνο για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων άλλων τοποθεσιών και τρίτων. Χρησιμοποιώντας τις Υπηρεσίες, αναγνωρίζετε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου.

Ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγει το Akrata Beach Hotel και γιατί;

Οι προσωπικές πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε σχετικά με εσάς εμπίπτουν γενικά στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Πληροφορίες που παρέχετε οικειοθελώς.

    Ορισμένα τμήματα των Υπηρεσιών μας ενδέχεται να σας ζητήσουν να δώσετε οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία: για παράδειγμα, μπορούμε να ζητήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως πλήρες όνομα, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερομηνία γέννησης, ανάλογα με τις ανάγκες, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να επεξεργαστούμε και να εξασφαλίσετε την κράτησή σας, να καταχωρήσετε έναν λογαριασμό μαζί μας, να παράσχουμε τις υπηρεσίες και τις πληροφορίες που ζητάτε, όπως λεπτομέρειες σχετικά με την κράτησή σας, να έχουμε έναν αριθμό επείγουσας επαφής για εσάς σε περίπτωση που χρειαστείτε. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να δώσετε τα στοιχεία χρέωσής σας (όπως τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, το όνομα του κατόχου της κάρτας και την ημερομηνία λήξης) για να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή.

  • Ειδικές κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουμε να μας παράσχετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι ένα είδος προσωπικών πληροφοριών, όπως πληροφορίες σχετικά με τη θρησκεία ή την υγεία σας. Αυτά τα είδη πληροφοριών θεωρούνται ευαίσθητα και απαιτούν πρόσθετη προστασία σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Περιορίζουμε τις περιπτώσεις για τις οποίες συλλέγουμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστούμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως:

    • Μπορεί να χρειαστούν πληροφορίες σχετικές με την υγεία για την παροχή κατάλληλης διαμονής και προσβασιμότητας ή απαιτήσεων διαμονής.
    • Επίσημα αναγνωριστικά έγγραφα που έχουν εκδοθεί από το κράτος, όπως ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίων ή ο αριθμός άδειας οδήγησης όπου, ενδέχεται να απαιτείται για την ενοικίαση οχήματος ή για άλλη κράτηση σχετικά με την διαμονή σας.
    • Άλλες πληροφορίες που μπορείτε να αποκαλύψετε με δική σας πρωτοβουλία και οι οποίες ενδέχεται να συνεπάγονται με πληροφορίες σχετικά με θρησκεία, υγεία ή άλλες πληροφορίες, όπως οι διατροφικές ανάγκες.

    Οι προσωπικές πληροφορίες που σας ζητείται να παράσχετε και οι λόγοι για τους οποίους σας ζητείται να τους δώσετε θα σας αποσαφηνιστούν στο σημείο που σας ζητήσουμε να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Εάν μας ζητηθεί, μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις πιο πρόσφατες και ελκυστικές προσφορές μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

  • Πληροφορίες τις οποίες συλλέγουμε αυτόματα.

    Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να συλλέξουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες από τη συσκευή σας. Σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να θεωρούνται προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων.

    Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που συλλέγουμε αυτόματα μπορούν να περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση IP (IP address), ο τύπος συσκευής, οι μοναδικοί αριθμοί αναγνώρισης συσκευών, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, η ευρεία γεωγραφική θέση (π.χ. τοποθεσία σε επίπεδο χώρας ή πόλης) και άλλες τεχνικές πληροφορίες. Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με το πώς η συσκευή σας έχει αλληλεπιδράσει με τον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων στις οποίες έχει πρόσβαση και των συνδέσεων τις οποίες επισκεφθήκατε.

    Η συλλογή αυτών των πληροφοριών μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τους επισκέπτες που έρχονται στον ιστότοπό μας, από πού προέρχονται και ποιο περιεχόμενο στον ιστότοπό μας παρουσιάζει ενδιαφέρον για αυτούς. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για σκοπούς εσωτερικής ανάλυσης και για να βελτιώσουμε την ποιότητα και τη συνάφεια του ιστοτόπου μας με τους επισκέπτες μας.

    Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να συλλέγονται χρησιμοποιώντας cookies και παρόμοια τεχνολογία παρακολούθησης, όπως εξηγείται περαιτέρω στο κεφάλαιο “Cookies και παρόμοια τεχνολογία παρακολούθησης” παρακάτω.

  • Πληροφορίες που λαμβάνουμε από τρίτα μέρη.

    Από καιρό σε καιρό, ενδέχεται να λάβουμε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με εσάς από πηγές τρίτων, αλλά μόνο όταν έχουμε ελέγξει ότι αυτά τα τρίτα μέρη είτε έχουν τη συγκατάθεσή σας είτε τους έχουν νόμιμα επιτραπεί ή απαιτείται να αποκαλύψουν τα προσωπικά σας στοιχεία σε εμάς.

    Γενικά, θα χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα ειδοποίηση περί απορρήτου ή για σκοπούς που σας εξηγούμε όταν συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία. Ωστόσο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για άλλους σκοπούς που δεν είναι ασυμβίβαστοι με τους σκοπούς που σας γνωστοποιήσαμε (όπως λόγοι αρχειοθέτησης για λόγους κοινής ωφελείας, επιστημονικούς ή ιστορικούς σκοπούς ή στατιστικούς σκοπούς) εάν και όπου αυτό επιτρέπεται από τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων.

Νομική βάση για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (αφορά επισκέπτες από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο – ΕΟΧ).

Εάν είστε επισκέπτης από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η νομική μας βάση για τη συλλογή και χρήση των προσωπικών πληροφοριών που περιγράφονται παραπάνω θα εξαρτηθεί από τις σχετικές προσωπικές πληροφορίες και το συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο τη συλλέγουμε.

Ωστόσο, συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες από εσάς μόνο όταν έχουμε τη συγκατάθεσή σας για να το πράξουμε, όπου είναι απαραίτητο για να εκτελέσουμε μια σύμβαση μαζί σας ή όταν η επεξεργασία βρίσκεται στα νόμιμα συμφέροντά μας και δεν υπερέχει του δικαιώματος προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και δεν καταπατώνται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται επίσης να έχουμε νομική υποχρέωση να συλλέξουμε προσωπικές πληροφορίες από εσάς ή ενδέχεται να χρειαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για την προστασία των ζωτικών σας συμφερόντων ή άλλων προσώπων. Αν σας ζητήσουμε να δώσετε προσωπικές πληροφορίες για να συμμορφωθείτε με μια νόμιμη απαίτηση ή να εκτελέσετε μια σύμβαση μαζί σας, θα το καταστήσουμε σαφές κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα και θα σας συμβουλέψουμε αν η παροχή των προσωπικών σας στοιχείων είναι υποχρεωτική ή όχι (καθώς και τις πιθανές συνέπειες, εάν δεν δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία).

Ομοίως, εάν συλλέξουμε και χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να στηρίξουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας (ή συμφέροντα τρίτων), θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως σχετικά με το ποια είναι αυτά τα νόμιμα συμφέροντά μας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Θα σας ενημερώνουμε πάντα για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία και πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες. Το Akrata Beach Hotel δεν θα κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους σε καμία περίπτωση χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας, εκτός από:

  • Παροχείς υπηρεσιών και συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων σε εμάς (για παράδειγμα, για να υποστηρίξουμε την παράδοση προϊόντων, για να προσφέρουμε λειτουργικότητα ή να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ιστοσελίδας μας), ή που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή σας που σας ειδοποιούν όταν συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Σε οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα επιβολής του νόμου, ρυθμιστικό, κυβερνητικό οργανισμό, δικαστήριο ή άλλο τρίτο μέρος, όπου πιστεύουμε ότι η γνωστοποίηση είναι απαραίτητη (i) ως ζήτημα εφαρμοστέου δικαίου ή κανονισμού, (ii) για να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα έννομα δικαιώματά μας, (iii) να προστατεύσουμε τα ζωτικά σας συμφέροντα ή τα συμφέροντα οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  • Σε έναν δυνητικό αγοραστή (και τους αντιπροσώπους και τους συμβούλους του) σε σχέση με οποιαδήποτε προτεινόμενη αγορά, συγχώνευση ή απόκτηση οποιουδήποτε μέρους της επιχείρησής μας, υπό την προϋπόθεση ότι ενημερώνουμε τον αγοραστή ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Πώς διαχειρίζεται το Akrata Beach Hotel τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση διαγωνισμών ή προωθητικών ενεργειών.

Εάν απαντήσετε σε διαγωνισμό, προσφορά ή προωθητική ενέργεια, θα σας ζητήσουμε το όνομα, τη διεύθυνση και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε σχέση με την προώθηση, την ενημέρωση των νικητών του διαγωνισμού για το βραβείο και τη μέτρηση της ανταπόκρισης στην προσφορά.

Πώς διαχειρίζεται το Akrata Beach Hotel την ασφάλεια και την ποιότητα.

Χρησιμοποιούμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία της ποιότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε για εσάς. Τα μέτρα που χρησιμοποιούμε έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ένα επίπεδο ασφάλειας κατάλληλο για τον κίνδυνο επεξεργασίας των προσωπικών σας πληροφοριών. Τα ειδικά μέτρα που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τη χρήση τείχους προστασίας.

Διαφυλάσσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Οι πληροφορίες που παρέχετε κατά την κράτηση ενός ταξιδιού ή κατά την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο θα αποθηκευτούν με ασφάλεια στη βάση δεδομένων μας.

Χρόνος τήρησης των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Διατηρούμε προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, όπου έχουμε μια νόμιμη συνεχιζόμενη επιχειρηματική ανάγκη να το κάνουμε (για παράδειγμα, για να σας παρέχουμε μια υπηρεσία που έχετε ζητήσει ή για να συμμορφωθούμε με τις ισχύουσες νομικές, φορολογικές ή λογιστικές απαιτήσεις).

Όταν δεν έχουμε καμία νόμιμη επιχειρηματική ανάγκη να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αυτά θα διαγράφονται ή θα ανωνυμοποιούνται ή αν αυτό δεν είναι δυνατό (για παράδειγμα, επειδή τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν αποθηκευτεί σε αρχεία αντιγράφων ασφαλείας), τότε θα αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα και θα τα απομονώνουμε από οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία έως ότου καταστεί δυνατή η διαγραφή τους.

Cookies.

Συλλέγουμε πληροφορίες για έρευνα, προκειμένου να έχουμε καλύτερη εικόνα για τους πελάτες μας, επιτρέποντάς μας να προσαρμόζουμε ανάλογα τις υπηρεσίες μας.

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοια τεχνολογία παρακολούθησης (συλλογικά καλούμενα, “Cookies”) για τη συλλογή και τη χρήση προσωπικών πληροφοριών σχετικά με εσάς (συμπεριλαμβανομένης και της εξυπηρέτησης διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος).

Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να διατηρούμε αρχείο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ιστοτόπου, τη δραστηριότητά του και για να προσφέρουμε άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με τη δραστηριότητα του ιστοτόπου και τη χρήση του Διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους Cookies που χρησιμοποιούμε, γιατί και πώς μπορείτε να ελέγχετε τα Cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookie.

Τα δικαιώματά σας.

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα προστασίας δεδομένων:

  • Εάν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας στοιχείων, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται κάτω από την επικεφαλίδα “Τρόπος επικοινωνίας μαζί μας”.
  • Επιπλέον, αν είστε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή να ζητήσετε τη αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων. Και πάλι, μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται κάτω από τον τίτλο “Τρόπος επικοινωνίας μαζί μας” παρακάτω.
  • Αν έχουμε συλλέξει και επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα με τη συγκατάθεσή σας, τότε μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας διεξήχθη πριν από την απόσυρσή σας ούτε θα επηρεάσει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που πραγματοποιήθηκαν με βάση άλλους νόμιμους λόγους επεξεργασίας εκτός από τη συγκατάθεση.
  • Έχετε το δικαίωμα καταγγελίας ενώπιον της Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) https://www.dpa.gr για τη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΑΠΔΠΧ.

Απαντούμε σε όλα τα αιτήματα που λαμβάνουμε από άτομα που επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων.

Επικαιροποιήσεις της παρούσας ειδοποίησης περί απορρήτου.

Μπορούμε να επικαιροποιηούμε αυτή την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων από καιρό σε καιρό με βάσει στις μεταβαλλόμενες νομικές, τεχνικές ή επιχειρηματικές εξελίξεις Όταν ενημερώνουμε την πολιτική απορρήτου μας, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να σας ενημερώσουμε, σύμφωνα με βαρύτητα των αλλαγών που κάνουμε. Θα λάβουμε τη συγκατάθεσή σας για οποιεσδήποτε αλλαγές στις Πολιτικές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εάν και όπου αυτό απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους προστασίας δεδομένων. Μπορείτε να δείτε πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά αυτή η Πολιτική Απορρήτου, ελέγχοντας την ημερομηνία “τελευταία ενημέρωση” που εμφανίζεται στην κορυφή αυτής της Πολιτικής Απορρήτου.

Ερωτήσεις και Αποκρίσεις.

Ελέγχουμε τακτικά εάν συμμορφωνόμαστε με αυτήν την πολιτική απορρήτου. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα πολιτική, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Akrata Beach Hotel
Αιγαίου και Τήνου
ΤΚ 25006
Ακράτα
Δήμος Αιγιαλείας
Τηλ: 26960 31181