Αιγαίου & Τήνου, Παραλία Άκρατας, Ακράτα, 25006, Ελλάδα

Σπηλαιο των Λιμνων

Ταξίδι στο χρόνο
29 Jan

Σπήλαιο των Λιμνών

Το Σπήλαιο των Λιμνών βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 16,5 χλμ. από τα Καλάβρυτα.

Αυτο το Σπήλαιο έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες του, το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου ανέρχεται σε 500 μ., ενώ το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ.

Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπήλαιο από τεχνητή σήραγγα, που καταλήγει κατευθείαν στο δεύτερο (από τους τρεις) όροφο. Η διάβαση των λιμνών γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

kastriacave6Στον κάτω όροφο του σπηλαίου βρέθηκαν απολιθωμένα οστά ανθρώπου και διαφόρων ζώων. Το τμήμα αυτό προορίζεται για βιοσπηλαιολογικό εργαστήριο διεθνούς προβολής.

Το 1964, κάτοικοι των Καστριών ανέβηκαν για πρώτη φορά στο δεύτερο όροφο με ξυλόσκαλες από αναβαθμίδα 9 μ. Η εξερεύνηση έγινε από τον Ε.Ο.Σ. (Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο) με τον καθηγητή Ι. Μελέντη και η χαρτογράφηση από την Ε.Σ.Ε. (Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία) με την σπηλαιολόγο Άννα Πετροχείλου.

Η αξιοποίησή του άρχισε το 1981 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Σήμερα την ευθύνη της λειτουργίας του την έχει ο δήμος Λευκασίου με έδρα την Κλειτορία.

Διαβάστε περισσότερα για το Σπήλαιο των Λιμνών και κανονίστε ξενάγηση εδώ!